HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.07.02. 15:21 útdíj

3 tipp viszonylati jegy vásárlásához

Viszonylati jegy vásárlása előtt érdemes pontosan megtervezni az utunkat, mert bizonyos tényezők megdrágíthatják a fuvart. Lássuk azt a 3 legfontosabb tényezőt, amit szem előtt kell tartanunk a vásárláskor.

e-utdij-bevallas-5.png

1. Regisztráció vagy alkalmi jegy?

Lehetőség van az ÁAK rendszerében ún. alkalmi viszonylati jegyet váltani, amelyhez ugyanúgy meg kell adni a jármű adatait, csak nem menti el a rendszer. A regisztráció azonban számos olyan előnnyel járhat, amiért érdemes erre időt szánni. Többek között áfás számlát sem lehet igényelni internetes alkalmi jegyvásárlás esetén.

2. Változott a terv, új jegy kell?

A fuvarosok és szállítmányozók tevékenysége folyamán nem egyszer fordul elő, hogy előre megtervezett útját módosítania kell rövid időn belül. Ez főleg FMCG területen fordul elő, ahol az élelmiszerek frissessége az elsődleges szempont a fuvarok során. A viszonylati jegy azonban út megkezdése előtt legfeljebb 24 órával váltható vissza. Figyeljék a viszonylati jegy lejárati dátumát, hogy még időben vissza tudják váltani, ha szükséges.

3. Merre menjek?

A viszonylati jegy vásárlása során a kiinduló és célállomás közötti útvonalat a HU-GO rendszere automatikusan adja meg. Költséget takaríthatunk meg, ha az útjainkat magunk tervezzük meg, és a jegy kiváltásakor megadunk 2-3 útba eső települést, hogy azon az úton menjünk, amelyik a legjobban megéri a számunkra.

komment

Címkék: útdíj e-útdíj használatarányos útdíj UD úthasználat útdíjszedés elektronikus bevallási rendszer elektronikus útdíjszedés UD rendszer viszonylati jegy viszonylati Hasznos-tudnivalók Útdíj-percről-percre


süti beállítások módosítása