HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.06.13. 16:19 útdíj

Rólunk

A WebEye szerepe az e-Útdíj rendszerben 

A WebEye szolgáltatás felkészítése ütemesen halad, hogy a július 1-én induló e-Útdíj bevallásához teljes körű szolgáltatást nyújtson jelenlegi és jövőbeli Partnereinek az Állami Autópálya Kezelő Zrt-vel együttműködve.

Az elektronikus útdíj fizetés a ’90-es évektől folyamatosan terjed Európában és ettől az évtől hazánkban is elindul. A díjfizetésnek két módja van: viszonylati jegy és GPS alapú bevallási közreműködés.

A Lambda-Com Cégcsoport az egyik legnagyobb hazai és közép-európai GPS járműkövető rendszer szolgáltatóként, az egyik legfejlettebb technológia birtokában kötelességének érzi, hogy segítse a magyar elektronikus útdíj rendszer hatékony kiépülését. Ennek érdekében az e-Útdíj elszámolásához bevallási közreműködőként ránk is számíthatnak a 3,5 tonna és annál nagyobb súlyú gépjárművel rendelkező fuvarozók.

Legfőbb feladatunk, hogy pontos adatokat szolgáltassunk azon járműveknek, melyek a mi rendszerünk segítségével kívánják elszámolni díjkötelezettségüket az ÁAK felé.

Mindehhez precíz műszaki háttérrel rendelkezünk mind a fejlesztés, mind az ehhez szükséges infrastruktúra terén.

Ügyfeleink már meglévő WebEye egységei jellemzően alkalmasak* a bevallási elszámolások elkészítéséhez.

A fuvarozók számára elengedhetetlenül szükséges fedélzeti egységek (OBU) is rendelkezésre állnak, szakembereink segítségével pedig gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhetők. Az eszközök beszerzésével kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségek valamelyikén. 

e-utdij-bevallas-2.png

A Lambda-Com cégcsoport

A 2001-ben alakult Lambda-Com Kft. piacvezető Magyarországon az M2M járműkövető szolgáltatások területén. Az Európa 14 országában jelen lévő, száz százalékig magyar tulajdonú multinacionális vállalatként nyújtunk komplex közlekedésinformatikai szolgáltatásokat. Szolgáltatásaink középpontjában a WebEye járműkövető megoldás áll, amely a folyamatos innovációnak és fejlesztéseinknek köszönhetően a teljes fuvarozási tevékenységet támogató szolgáltatássá nőtte ki magát.

A WebEye Magyarország Kft. a Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

A WebEye szolgáltatás 10 éve

A WebEye járműkövető szolgáltatás a kétezres évek elején annak az újszerű telematikai megoldásnak köszönhette létrejöttét, amely a helymeghatározás és a telekommunikációs technológiák aktuális újdonságait ötvözve, komoly távlatokat fogalmazott meg a járműfelügyeleti rendszerek és a térinformatikai alkalmazások fejlődése előtt.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a WebEye rövidesen meghaladta a puszta járműkövetés alapszolgáltatását – a piaci kihívásoknak megfelelő perifériák és programmodulok révén a teljes fuvarozási tevékenységet támogató komplex megoldássá nőtte ki magát. Az alkalmazott technológiák és a szolgáltatott adatokat megjelenítő szoftverelemek segítségével tervezhető, ellenőrizhető, majd az ellenőrzés révén optimalizálható az üzemeltetés, csökkenthetőek a működési és kommunikációs költségek. Egyedi igényekre reagáló fejlesztések révén a speciális üzemeltetési területek működésének szabályozottsága is magasabb színvonalra fejlődhetett.

Mit nyújt Önnek a WebEye?

A WebEye megoldás alapja a korszerű, megbízhatóan működő GPS alapú járműkövetés. A felhasználók számára elérhető szolgáltatások, funkcionalitások – az évtizedes fejlesztő és piacépítő munkának köszön- hetően – mára messze túlmutatnak a hagyományosnak mondható járműkövetés keretein.

A WebEye a hatékony üzemeltetés és az alapos kontroll eszköze, nélkülözhetetlen telematikai megoldás egy átlátható működésre törekvő vállalkozás számára, tevékenységi körtől függetlenül. A rendszer segítségével megteremthető a járműflottával rendelkező vállalatok tevékenységeinek menedzseléséhez elengedhetetlenül szükséges átláthatóság.

Járműveinek valós idejű felügyeletével és a gépkocsivezetőivel való gyors és hatékony kommunikáció biztosításával minőségi változást érhet el fuvarszervezési feladatai ellátásában. Költséges erőforrásainak hasznos lekötése ugrásszerűen megnő, a veszteségeket generáló, „nem fizetős”, pusztán helyváltoztatást szolgáló járműhasználat és munkaidő radikálisan lecsökkennek.

Az üzemanyag felhasználás csökkentése a járművekkel dolgozó vállalkozások folyamatos tervezést és kreatív ötletelést igénylő küldetése. Üzemanyag mérési megoldásaink elérhetővé teszik a fogyasztási adatokat, amellyel jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek, hőmérséklet mérési és ellenőrzési technológiánk garantálja a hűtött áruk szállítási körülményeinek dokumentáltságát. Számos, könnyen illeszthető érzékelő eszközünk működtetésével, valamint intelligens riasztáskezelési eljárásaink alkalmazásával kiemelkedő szintre emelhető a professzionális fuvarozás biztonsági követelmények teljesítése.

A WebEye megoldás alkalmazásával értékesebbé, hatékonyabbá, sikeresebbé teheti vállalkozását, a járművekkel, a gépkocsivezetőkkel, illetve a szállított áruval kapcsolatos események megjelenítésével korszerűbbé és versenyképesebbé fejlesztheti flottamenedzsment tevékenységét.

Alkalmazásaink révén kitágulnak irodái falai, a mozgásban lévő erőforrásaitól beérkező adatok segítségével szinkronizálhatja, egyesítheti helyhez kötött tevékenységeit és az azokat támogató informatikai alkalmazásokat.

Járműdiagnosztikai adatok mérésével és közvetítésével nagymértékben leegyszerűsödik a szervizhálózattal való kapcsolattartás. A karbantartás a közvetített adatokból kiolvasható jellemzőkre reagálva precízebbé és hatékonyabbá válik, megóvva ezáltal a járművek állapotát, növelve élettartamukat.

A WebEye lehet az összekötő kapocs az áru feladója és a célállomások, az irányító központok és a gépkocsivezetők, a járművek, áruk és az azokért felelős szervezetek, vagy személyek között. Korszerű telematikai eszközökkel és több szintű integrációval támogatja a járműfelügyelet és a fuvarirányítás komplex működését.

A WebEye a fuvarozó, szállítmányozó és flottaüzemeltető vállalkozások megbízható partnere, megoldásaink használatával komoly szakmai elismerést és tekintélyt szerezhet magának partnerei, megbízói és versenytársai körében.

komment


süti beállítások módosítása