HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.07.01. 11:04 útdíj

Főútmustra hétfő reggel

A parassapusztai határátkelőhely felé haladva megálltunk néhány töltőállomáson érdeklődni, hogy működik élesben a viszonylati jegy vásárlása.

Elsőként az M3-as kivezető szakaszán található benzinkúton álltunk meg, ahol csupán öten-hatan sorakoztak a viszonylati automata előtt. Az a kamionsofőr, aki épp akkor váltotta meg sikeresen az első viszonylati jegyét, megmutatta, miként is néz ki egy ilyen jegy: a célállomások között megjelölve látható, hogy mely útvonalon kell „A” pontból „B” pontba eljutnia.

A dunakeszi elágazásnál lévő viszonylati jegy értékesítési ponton érdeklődtünk legközelebb. Az itt lévő  tehergépjármű vezetőnek már kicsit nehezebben ment a vásárlás, nála ugyanis a rendszer többször megakadt.

A rétsági benzinkútnál már nagyobb volt a kamionsor a Budapest felé tartó irányban. Szlovákia felől, a szlovák oldalon pedig nagyjából 5 km hosszan álltak sorban a kamionok, hogy ráléphessenek az ország főútjaira.

20130701_081846.jpg

Mostanra azonban megindult a forgalom és a rendszer is újra üzemel, így mindenki biztosítsa be magát viszonylati jeggyel.

További jó hír, hogy az automaták mellé többnyelvű szórólapok is kikerültek. Egy külföldi sofőrrel beszélgetve azt mondta, hogy a saját nyelvén írt füzetet olvasgatva nem tűnik bonyolultnak a kioszk használata.

komment

Címkék: útdíjbevallás útdíjfizetés Útdíj-percről-percre


süti beállítások módosítása