HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.07.08. 17:05 útdíj

Egy hetes az e-útdíj rendszer

Pontosan egy hete indult el Magyarországon is a használatarányos elektronikus útdíjfizetési rendszer, amely a 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömegű járműveket érinti az autópályák és a gyorsforgalmi utak bizonyos szakaszainak használata során. Az elmúlt egy hét tapasztalatait és történéseit gyűjtöttük össze egy csokorba.

dreamstime_xs_7982244.jpg

1. A kezdeti üzemszünetek ellenére mind a viszonylati jegyek vásárlásával mind a bevallási közreműködőn keresztül történő elektronikus bevallás stabilan működik.

2. A múlt hét elejéhez képest számos ponttal bővült a viszonylati értékesítési hálózat. Az értékesítési pontok listája elérhető a HU-GO hivatalos oldalán.

3. A múlt hét második felétől  lehetősége van az úthasználóknak úthasználati folyószámlájuk banki átutalással történő feltöltésére a HU-GO felületen.

4. A rendszer bevezetésekor előfordult néhány ügyfelünk esetében, hogy a rendszer ugyanarra a szakaszra többször emelt le úthasználati díjat. Kérdésünkre az ÁAK azt felelte, hogy a tévesen levont összegeket jóvá fogják írni az ügyfél egyenlegén. Továbbá a számla mellett számlarészletezőt is küldenek majd, melyen fel lesznek tüntetve a tévesen levont tételek is.

5. Megjelent a mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályairól szóló 243/2013. (VI. 30.) kormányrendelet, amely alapján az Állami Autópálya Kezelő Zrt. speciális regisztrációs lehetőséget biztosít, amellyel díjmentes viszonylati jegy váltható meg.

komment

Címkék: útdíj közreműködő e-útdíj használatarányos útdíj ÁAK útdíjbevallás használatarányos elektronikus bevallási rendszer elektronikus útdíjszedés UD rendszer viszonylati jegy viszonylati Legfrissebb-e-útdíj-hírek Útdíj-percről-percre


süti beállítások módosítása