HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.06.24. 09:28 útdíj

Hogyan válasszon járműkövető szolgáltatót útdíjának bevallásához?

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) folyamatosan frissíti az elektronikus útdíjrendszerben bevallási közreműködőként szerződött GPS alapú flottakövetéssel foglalkozó cégek listáját. A megfelelő GPS szolgáltató kiválasztása azonban nem is olyan egyszerű feladat. Lássuk, milyen szempontokat érdemes átgondolni mielőtt letesszük a voksunkat egyik vagy másik mellett!

 

e-utdij-bevallas-5.png

Minősítés

Kizárólag az a szolgáltató vehet részt bevallási közreműködőként a HU-GO rendszerben, amely megfelelt az ÁAK szigorú minősítési eljárásán. Az ÁAK-val történt szerződéskötés önmagában még nem biztosíték arra, hogy egy járműkövető szolgáltató bevallási közreműködőként tevékenykedhet. Mielőtt elköteleződnénk, mindenképpen járjunk utána, mely cégek feleltek meg az ÁAK auditján.

Minőség

A szolgáltató kiválasztásakor győződjünk meg a szolgáltatás és a fedélzeti egység minőségéről. Például, ha egy jármű hibás OBU-val hajt fel egy díjköteles útszakaszra, az esetleges büntetés a fuvarozót terheli.  Továbbá érdemes tájékozódni a piacon, hogy az egyes bevallási közreműködők milyen többletszolgáltatásokat kínálnak, amelyeket akár már az eszköz beszerelésekor, akár később igénybe lehet venni. Ezért is fontos szem előtt tartani, milyen eszközt választjuk.

Megtakarítás

A járműkövetéssel foglalkozó cégek különböző telematikai funkcióval bővíthető eszközöket kínálnak. Ezen a szolgáltatások – mint például valós idejű járműdiagnosztika, üzemanyagmérés, sofőrnyilvántartás – segítségével optimalizálni tudjuk a flotta üzemeltetésének költségeit, így az útdíjjal felmerülő költségeket egyéb megtakarítással pótolni tudjuk.

Bővebb információért kérjük, látogasson el weboldalainkra:

http://utdij-bevallas.hu/

http://hu.webeye.eu

komment

Címkék: autópálya rendszer elektronikus bírság útdíj bevallási GPS használatarányos útdíj úthasználat ÁAK útdíjbevallás OBU útdíjszedés útdíjfizetés flottakövető használatarányos elektronikus bevallási rendszer elektronikus útdíjszedés UD rendszer GPS alapú útdíjszedés WebEye WebEye Magyarország fedélzeti egység jogosulatlan úthasználó Hasznos-tudnivalók


süti beállítások módosítása