HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.06.17. 09:00 útdíj

Hasznos tudnivalók III. – Útdíjbevalláshoz szükséges fedélzeti eszköz

Milyen eszközre van szükségem az elektronikus bevalláshoz?

A bevallási közreműködő által biztosított fedélzeti egységre, ún. OBU-ra (On Board Unit). A WebEye portfóliójában szolgáltatástól függően különféle tudású és kivitelű modellek érhetők el.

iStock_000016045559XSmall.jpg

Hogyan használhatom az utakat július 1-től, ha nem veszek fedélzeti egységet?

Az értékesítési hálózatokon megváltható viszonylati jegyek megvásárlásával.

A fedélzeti egységem külföldön is használható?

Telematikai szolgáltatással kiegészített konstrukcióval a járműkövető funkciók elérhetők, de a jelenleg forgalomban lévő eszközök nem EETS kompatibilisek, tehát útdíj bevallásra más európai országban nem használhatók.

e-utdij-bevallas-3.png

Lesz-e valamilyen visszajelzés, ha nem működik a WebEye készülék a járműben, hogyan kaphatnak erről gyors értesítést?

Konkrét visszajelzés a járműben vélhetően nem lesz, viszont több platformon dolgozunk azon, hogy a bevallásra képes állapotról egyszerűen és gyorsan meggyőződhessen a felhasználó.

Meg lehet-e állapítani, hogy szabotázs történt-e vagy a fedélzeti egység meghibásodása miatt nincs esetlegesen GPS jeladás?

Az ÁAK a nem működő fedélzeti egység esetén a bírságot mindenkörülmények közt kiveti, függetlenül az adatküldés kiesésének okától. A bevallási közreműködő sem a szabotázs, sem a meghibásodás felelősségét nem vállalja föl. Az eszközök működőképességének ellenőrzése mindig az úthasználó feladata, melyhez a jövőben igyekszünk több platformon elérhető segítséget nyújtani.

Mi történik, ha beszerelés után még nincs aktív szolgáltatás, de a fuvarozónak az átmeneti időszak alatt fuvarfeladatot kell teljesítenie?

Az országba belépve viszonylati jegy megvásárlásával lehet használat arányos útdíjat megváltani addig, amíg az eszköz üzemen kívül van. Információink szerint valamennyi határátkelőn és több töltőállomáson lesz ilyen vásárlási pont.

Bővebb információért kérjük, látogasson el weboldalainkra:

http://hu.webeye.eu

http://utdij-bevallas.hu/

komment

Címkék: autópálya elektronikus útdíj bevallási GPS e-útdíj használatarányos útdíj UD úthasználat ÁAK útdíjbevallás OBU útdíjszedés útdíjfizetés flottakövető használatarányos elektronikus bevallási rendszer elektronikus útdíjszedés UD rendszer GPS alapú útdíjszedés 3.5 tonna WebEye WebEye Magyarország fedélzeti egység Hasznos-tudnivalók


süti beállítások módosítása