HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.06.11. 16:15 útdíj

Legfrissebb e-Útdíj hírek II. – Lapszemle

24 Óra: Semmi sem borítja a tervet

2013. június 10.

7. oldal

Az NGM kitart a 75 milliárd forintos előirányzat mellett

A hazai fuvarozók kompenzálása miatt éves szinten 15 milliárd forintos bevételkiesést valószínűsít a Nemzetgazdasági Minisztérium az e-útdíj rendszerben, de továbbra is kitart a 75 milliárd forintos idei előirányzat mellett. A rendszer tesztelése már elkezdődött, a megoldást fejlesztő I-Cell Kft. szerint a kivitelezés az ütemterv szerint halad.

Éves szinten összesen 15 milliárd forintos bevételkiesés prognosztizálható az elektronikus útdíjrendszerben azon kedvezmények miatt, amelyekkel a kormány a hazai fuvarozók versenyképességének megőrzését segíti - tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzetgazdasági Minisztérium. A hét elején aláírt megállapodás szerint csökken a légrugós gépjárművek és pótkocsik után fizetendő gépjárműadó, a használatarányos e-útdíj 7,5 százaléka levonhatóvá válik a helyi iparűzési adóból. A hazai árufuvarozóknak nyújtott teherkönnyítések ugyanakkor nem veszélyeztetik az elektronikus útdíjrendszertől várt költségvetési bevételek teljesülését, a tárca a 7,5 milliárd forintra becsült bevételkiesés ellenére is tarthatónak tartja az idei 75 milliárd forintos előirányzatot.

(…) 

iStock_000016935842XSmall.jpg

Kisalföld: Drágulást hozhat a fuvarozók szerint az útdíjrendszer

2013. június 10.

7. oldal

A fuvarozóknak nem volt elegendő idejük felkészüli az e-útdíj július elsejei bevezetésére - tolmácsolta három szakmai szervezet álláspontját Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete főtitkára a témában egy veszprémi fórumon. A főtitkár szerint a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége is úgy véli, hogy mivel ezekben a vállalkozásokban nincs több tartalék, az e-útdíjat ezért a szállítási vállalkozók kénytelenek lesznek áthárítani a megbízókra, akik pedig nagy valószínűséggel ezt megjelenítik majd az áraikban.

(…)

Bővebb információért kérjük, látogasson el weboldalainkra:

http://hu.webeye.eu

http://utdij-bevallas.hu/

komment

Címkék: hírek lapszemle Legfrissebb-e-útdíj-hírek


süti beállítások módosítása