HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.11.11. 15:06 útdíj

Milyen költségekkel jár egy fuvar, és hogyan csökkenthetők?

A szállítmányozó cégek becslése szerint egy átlagos fuvar összes költségének legnagyobb hányadát az üzemanyag emészti fel, de egyre komolyabb tételt jelent a sofőr munkabére és az e-útdíj is. A kiadások fennmaradó hányada a karbantartási díjakra és egyéb ráfordításokra megy el.

A WebEye Magyarország szakértői szerint a költségek akár 20 százalékkal is mérsékelhetőek egy megfelelő flottakövető szolgáltatás alkalmazásával, amely segít a korábbinál szervezettebb működés kialakításában.

webeye_fuvarozas_infografika-02.png

Miben segíthet egy flottakövető alkalmazás?

  1. A felmerülő költségek jelentősen csökkenthetők, ha a fuvarozócégek optimalizálják a fuvarkapacitásokat, de egy sofőr rossz vezetési stílusára és a vezetési idők nem megfelelő kihasználtságára is fény derülhet.
  2. Érdemes mérni az üzemanyag-felhasználást, és az útvonal-tervezés során figyelembe venni a kedvező árú töltőállomások elhelyezkedését.
  3. A megfelelő útdíjfizetési mód megválasztásával ugyancsak sokat spórolhat a szállítmányozó: a rendszeresen fuvarozó vállalatok számára a GPS-alapú útdíj-fizetés nem csak kényelmesebb, de költséghatékonyabb is.
  4. Valamint fontos azt is szem előtt tartani, hogy a jól karbantartott, műszakilag hibátlan jármű kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és az élettartama is hosszabb. Egy járműkövető szolgáltatással a járművek műszaki állapotát is nyomon lehet követni.

komment


süti beállítások módosítása