HTML

e-Útdíj indítás percről percre

A WebEye szakértői folyamatosan nyomon követik és tájékoztatnak az e-Útdíjjal kapcsolatos legfrissebb információkról.

További információk

2013.10.15. 15:34 útdíj

Több százezer forintos bírság a tét

Mivel már lejárt az e-útdíj bevezetése óta tartó türelmi időszak így mostantól komoly büntetésekre számíthat, aki elblicceli az útdíjfizetést. A korábbiakkal ellentétben egy nap akár több alkalommal is büntethető a szabálytalankodó sofőr. A kiszabott bírság mértéke több százezer forint is lehet, érdemes tehát a megelőzésre koncentrálni.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tegyenek, ha a fedélzeti egységük nem működik, és mi történik, ha ezt későn veszik észre.

1. Indulás előtt: Mivel a jármű oldali eszköz működőképességének ellenőrzése az úthasználó felelőssége, ezért javasoljuk, hogy elindulás előtt mindig ellenőrizzék, hogy az eszköz működőképes-e.

2. Út közben: Ha út közben szűnik meg a fedélzeti egységből jövő GPS jel, a bevallási közreműködő köteles jelezni a vezetőnek. Ilyen esetben viszonylati jegyet kell vásárolni a következő díjköteles útszakaszokra, amíg a készülék nem működik.

komment

Címkék: bírság útdíj közreműködő e-útdíj használatarányos útdíj útdíjbevallás elektronikus bevallási rendszer elektronikus útdíjszedés GPS alapú útdíjszedés viszonylati jegy fedélzeti egység jogosulatlan úthasználó Hasznos-tudnivalók


süti beállítások módosítása